Libro ry

www.libro.fi

Mikä Libro ry on

Libro r.y. on vuonna 1906 perustettuna yhdistyksenä yksi maamme vanhimpia ammatillisia yhdistyksiä. Se toimii sitoutumattomana kirjakauppa-alan aatteellisena yhdistyksenä. Hallituksen alaisena toimii seitsemän paikallisosastoa eri puolilla maata. Yhdistyksen tarkoituksena on yhteistoiminnan ylläpitäminen ja libristien ammattitiedonja -taitojen kehittäminen.

Libro ry:n toiminta

Yhdistys on jo vuodesta 1907 lähtien järjestänyt vuosittain valtakunnalliset Libristipäivät eri puolilla maata paikallisosastojen toimesta. Yhdistyksen jäsenten tapaamisilla on tärkeä merkitys, ja alan keskeisiä ja ajankohtaisia asioita käsittelevät luennot ja tutustumiskäynnit lisäävät osallistujien ammatillista pätevyyttä.

Paikallisosastot järjestävät alueensa jäsenille toimintaa, usein yhteistyössä kustantajien, tukkuliikkeiden ja kirjakauppojen kanssa.

Pohjoismaisten rinnakkaisjärjestöjen kanssa Libro r.y. on osallistunut vuodesta 1929 alkaen Pohjoismaisten opintopäivien järjestämiseen joka kolmas vuosi vuorotellen eri maissa.

Yhdistys tekee yhteistyötä Kirjakauppaliiton, kustantajien ja paperialan tukkuliikkeiden kanssa. Yhdistyksen edustaja on myös vuosittain mukana valitsemassa Kiitos kirjasta -palkinnon.

Miksi liittyä Libroon

Libron jäsenenä

  • osallistut yhdistyksen tilaisuuksiin jäsenhinnalla
  • lisäät ammattitaitoasi osallistumalla vuosittaisiin valtakunnallisiin Libristipäiviin
  • tutustut eri työtehtävissä ja yhteisöissä toimiviin alan ihmisiin
  • tutustut eri paikkoihin ja ympäristöihin osallistumalla mielenkiintoisiin retkiin ja vierailuihin.

Kuka voi liittyä Libron jäseneksi

Yhdistykseen voi liittyä jokainen kirjakaupassa, kustannusliikkeessä tai kirja-antikvariaatissa työskentelevä henkilö.