VUODEN 2018 FINLANDIA-VOITTAJAT ON VALITTU

 

Suomen Kirjasäätiö on jakanut vuoden 2018 Finlandia-palkinnot. Kansallisteatterissa pidetyssä tilaisuudessa julkistettiin kaikkien kolmen Finlandia-kategorian voittajat, joista jokainen sai palkinnoksi 30 000 euroa.

Tietokirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsi tänä vuonna elokuvaohjaaja Virpi Suutari. Hän valitsi voittajaksi Seppo Aallon teoksen Kapina tehtailla – Kuusankoski 1918 (Siltala). ”Teos ei ole tunteeton, mutta se uskaltaa tutkia ja kertoa kauheista asioista viileästi”, Suutari kuvasi voittajateosta Finlandia-palkintojen jakotilaisuudessa pitämässään puheessa.

Toimittaja, tv-tuottaja Riku Rantalan valinta Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajaksi oli Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous (WSOY). Rantala kehui voittajaa näin: ”Se kertoo rohkeasti suuren, kansainvälisen tason tarinan, joka pitää otteessaan alusta asti”.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voitti Olli Jalonen teoksellaan Taivaanpallo (Otava). Palkinnon saajan valinnut kirjallisuustoimittaja, vuoden 2018 Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö Seppo Puttonen kuvaili voittajateoksen olevan ”tiedon, opetuksen ja kasvun ylistyslaulu”.

Kaikki valitsijat olivat pitäneet ehdokaskirjoja tunteita herättävinä ja viihdyttävinä. Valitsijoiden puheisiin voi tutustua tarkemmin Kirjasäätiön nettisivuilla osoitteessa kirjasaatio.fi.

Suomen Kirjasäätiö onnittelee kaikkia Finlandia-palkintojen voittajia!

www.finlandiapalkinnot.fi
#finlandiapalkinnot

SUOMEN KIRJASÄÄTIÖ

Elina Lahdenkauppi
pääsihteeri