KIRJAVUOSI HUIPENTUU JOULUUN

Kirjakaupan joulumyynti on käynnistynyt. Koko vuoden hyvin sujunut kirjamyynti antaa odottaa kirjojen joulumyynniltäkin positiivisia lukuja.

Tänä vuonna on myyty erityisesti tietokirjoja. Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen on rikkonut kaikkien aikojen myyntiennätykset. Lisäksi tietokirjoissa kysyttyjä ovat olleet mm. lukuisat kiinnostavat elämäkerrat sekä vanhempia ja isovanhempia omaa tarinaansa kertomaan houkuttelevat teokset. Muun muassa Yuval Noel Hararin maailmaa, historiaa ja ihmistä selittävät ”brainy books” tietokirjat sekä erilaiset elämäntaito- ja hyvinvointikirjat ovat pysytelleet koko vuoden Mitä Suomi lukee -listoilla. Joulupaketeista löytynee tuttuun tapaan tänäkin vuonna myös Mitä Missä Milloin ja Guinnessin ennätystenkirja.

Viime vuonna yli kymmenen prosenttia kasvanut kaunokirjallisuuden myynti on tänä vuonna laskenut, joten kirittävää riittää. Joulu on kuitenkin vuoden tärkein myyntisesonki, ja kaunokirjoista jopa 40 % myydään isänpäivän ja joulun välillä.

”Kirja on edelleen suosittu lahja. Sen suosio perustuu henkilökohtaisuuteen, arvokkuuteen ja ostamisen helppouteen. Libristien kirjavinkit helpottavat monen valintaa”, toteaa Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.

Syyskuun loppuun mennessä kirjamyynti oli kokonaisuudessaan kasvanut noin kolme prosenttia viime vuodesta. ”Hyvältä näyttää”, toteaa Kirjakauppaliiton Laura Karlsson. ”Kirja kiinnostaa edelleen.”

 

Lisätietoja:

Laura Karlsson, Toimitusjohtaja
Kirjakauppaliitto ry
+ 358 50 571 5511
laura.karlsson@kirjakauppaliitto.fi