KIRJA ON SUOSITTU ÄITIENPÄIVÄLAHJA

 

Lähestyvä äitienpäivä on näkynyt kirjakaupoissa vilkastuneena kysyntänä. Poikkeusaikana on kirjakaupoissa otettu käyttöön erilaisia uusia toimintamalleja, esimerkiksi nouto- ja kotiinkuljetuspalveluita. Kevään kirjatarjonnasta löytyykin luettavaa moneen makuun. Huhtikuun myydyimpien kirjojen joukossa Mitä Suomi lukee -listalla on kevään uutuuskirjoja vahvojen suomalaisnaisten tarinoista romantiikkaan, dekkareihin sekä esimerkiksi tunne- ja kädentaitoihin.

Enni Mustosen uutuuskirja Pukija oli huhtikuun myydyin kotimainen kaunokirja. Seppo Jokisen uutuusdekkari Pisara veressä kipusi toiseksi myydyimmäksi kotimaiseksi kaunokirjaksi. Anneli Kivelän Katajamäki-sarja sai odotettua jatkoa: Arkea ja juhlaa Katajamäellä nousi heti ilmestyttyään Mitä Suomi lukee -listalle.

Käännetyn kaunokirjallisuuden myyntikärjessä näkyvät tutut nimet. Lucinda Rileyn Kuun sisar piti paikkansa myydyimpänä käännetyn kaunokirjallisuuden teoksena myös huhtikuussa. Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija ja Cilkan tarina pysyivät nekin edelleen top 10:n joukossa. Uusina listalle nousivat muun muassa Elena Ferranten Tyttären varjo ja Arumburu Fernandon Äidinmaa.

Äitienpäivän alla yksi kysytyimpiä kirjoja kirjakaupoissa on ollut huhtikuun myydyin tietokirja, Ulla-Maija Paavilaisen kirjoittama Kirsti Paakkasen elämäkerta Suurin niistä on rakkaus. Maaret Kallion Voimana toivo nousi huhtikuun toiseksi myydyimmäksi tietokirjaksi. Kysyntää on ollut myös muun muassa kädentaitoihin liittyvistä kirjoista sekä Elma van Vlietin jo viime vuonna suosituiksi nousseista, äitejä omia tarinoitaan kertomaan houkuttelevista teoksista Äiti, kerro minulle ja Isoäiti, kerro minulle.

Lapsia ja nuoriakin on houkuteltu oman kerronnan pariin. Leena Mäkisen, Anne Suvannon ja Soile Ukkolan suosittu teos Mitäs nyt, Eetu ja Iitu? ohjaa ongelmanratkaisutaitoihin ja oman tarinan kertomiseen.

Korona-ajan ilmiöksi ovat nousseet erityisesti palapelit, joiden kysyntä kirjakaupoissa on ollut huomattavan vilkasta.

Kirjakaupat palvelevat myös korona-aikana. Tilauksia vastaanotetaan ja tuotesuosituksia annetaan myymälöissä myös puhelimitse, ja verkkokaupat palvelevat normaaliin tapaan. Paikalliselta kirjakaupalta kannattaa kysyä mahdollisista nouto- ja kotiinkuljetuspalveluista.

 

Linkki: Mitä Suomi lukee huhtikuu 2020

Lisätietoja: Laura Karlsson, toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto, p. 050 571 5511