DEKKAREIDEN SUOSIOLLE EI NÄY LOPPUA – DEKKARIVIIKKO KÄYNNISTÄÄ KIRJAKESÄN

Dekkariviikko 2019

Kirjakaupat huomioivat rikoskirjallisuuden pitkään jatkunutta menestystä viettämällä valtakunnallista dekkariviikkoa 10.-16.6.2019.

Dekkarit kuuluvat edelleen suomalaisten lukijoiden suosikkeihin. Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toukokuussa 2019 julkistetun Suomi lukee -tutkimuksen mukaan dekkarit ovat kasvattaneet suosiotaan edelleen. Vuonna 2013 21 prosenttia suomalaisista ilmoitti lukeneensa dekkareita viimeisen neljän viikon aikana, nyt luku oli kasvanut 28 prosenttiin.

Kirjakaupat huomioivat rikoskirjallisuuden menestystä viettämällä Dekkariviikkoa, tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Viikon aikana kirjakaupat tuovat myymälöissään esille tämän suositun kirjallisuudenlajin, ja tuovat esille sekä kevään uutuuksia että jo pokkareiksi ehtineitä suosikkeja.

”Dekkareita ostetaan läpi vuoden, mutta erityisen suosittuja ne ovat kesällä ja lomalukemistossa. Ostajia ei voi määritellä sukupuolen mukaan, niitä ostavat yhtä paljon miehet kuin naiset”, kertoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson. ”Dekkarit kipuavat säännöllisesti myös Mitä Suomi lukee -listojen kärkeen”, hän jatkaa.

Dekkareita kirjoitetaan, ostetaan ja luetaan vuosittain mittava määrä. Jo alkuvuonna 2019 Kustannusyhdistyksen jäsenkustantamoilta on ilmestynyt liki sata nimikettä, sekä tutuilta kirjailijanimiltä että monelta uudelta tekijältä. Tarinat sijoittuvat ympäri maailmaa, Koreasta Bombayn ja Berliinin kautta Tanskaan ja Pohjolan perukoille, antiikkikaupoista nostalgiselle 1930-luvulle, ääriliikkeet, sarjamurhaajat ja perhetrillerit ovat myös mukana, unohtamatta jännitysromaaneja lapsille.

”Rikoskirjallisuuden kirjosta jokaiselle löytyy varmasti mielekästä luettavaa. Laajan valikoiman kirjakaupoissa ammattitaitoiset libristit auttavat mielellään löytämään sopivaa luettavaa”, toteaa Karlsson.

Lisätietoja
Laura Karlsson
Toimitusjohtaja
Kirjakauppaliitto
050 571 5511

Linkit:
https://kirjakauppaliitto.fi/dekkariviikko/dekkariviikko2019/
Kevään 2019 dekkarit
Suomi lukee -tutkimus