LEHDISTÖTIEDOTE
julkaisuvapaa 25.1.2012 klo 11.15

Hieno kirjavuosi kasvatti kaunokirjojen myyntiä kirjakaupoissa

Viime vuonna ilmestyi runsaasti laadukasta kaunokirjallisuutta. Hyvä tarjonta nosti kirjakauppojen kaunokirjojen myyntiä lähes kolme prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden myydyin kaunokirja oli Laila Hirvisaaren Minä Katariina.

Suomalaiset haluavat edelleen nauttia kaunokirjansa paperilta, e-kirjojen vaisun myynnin valopilkku oli Walter Isaacsonin Steven Jobs.

Kokonaisuutena kirjakauppojen kirjamyynti jäi 2,3 prosenttia edellisvuodesta.

Kustantajien kokonaismyynnin haasteena tietokirjat

Kustantajien kirjallisuuden kokonaismyynti kirjakaupoille ja marketeille laski suurimmilta kustantajilta kerätyn trenditilaston mukaan kolme prosenttia. Pudotusta toivat lähinnä tietokirjat. Kaunokirjallisuus sekä lasten ja nuorten kirjallisuus pysyivät edellisvuotisella tasolla.

Kustantajien oppikirjojen myynti kasvoi pari prosenttia kun taas yleisen kirjallisuuden suoramyynti väheni reilun kymmeneksen.

Lisätietoja:

Kirjakauppaliitto ry                                           Suomen Kustannusyhdistys
Katriina Jaakkola, toimitusjohtaja                      Sakari Laiho, johtaja
katriina.jaakkola@kirjakauppaliitto.fi                  sakari.laiho@kustantajat.fi
puh
. 050 371 7177                                           puh. 040 579 8868