Lehdistötiedote 21.12.2011

Kirja on edelleen joulun suosikkilahja

Kirjojen joulumyynti on sujunut yli odotusten. Kirjamyynti on piristynyt selvästi joulukuun aikana ja tahti on vain kiihtynyt joulun lähestyessä.

Joulukirjojen kärki on tänä vuonna miehinen: Ilkka Remeksen Teräsleijona, Jari Tervon Layla sekä Walter Isaacsonin Steven Jobs taistelevat joulun myydyimmän kirjan paikasta.

Käännetyssä kaunokirjallisuudessa on ruotsalaiskirjailijoiden vuosi. Jens Lapiduksen trilogian päätösosa Luksuselämää, Liza Marklundin odotettu Panttivanki ja Jonas Jonassonin hulvaton Satavuotias joka karkasi ikkunasta edustavat viihdyttävää joululukemista naapurimaasta.

Suosikkilistoilta ei kuitenkaan sovi unohtaa tuoreen Finlandia-voittajan Rosa Liksomin kirjaa Hytti nro. 6, Laila Hirvisaaren merkkiteosta Minä Katariina tai koskettavaa Katja Ketun teosta Kätilö.

Perinteinen kirja on edelleen joulun suosituin lahja. Suosio perustuu laajaan ja monipuoliseen valikoimaan, josta on helppo löytää jokaiselle sopiva yksilöllinen joululahja.

LISÄTIETOJA

Kirjakauppaliitto ry