Lehdistötiedote, 1.6.2011

KIRJA-ALA JULKAISI KIRJOJEN ERI MUODOILLE SYMBOLIT

Turussa 19.5. Toimialapäivilleen kokoontuneet kirjakauppiaat ja kustantajat julkaisivat symbolit kirjasta, sähkökirjasta ja äänikirjasta. Symbolit valittiin suunnittelukilpailussa, joka oli suunnattu graafisen suunnittelun ammattilaisille ja opiskelijoille. Nyt julkaistut symbolit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Ne ovat saatavissa mm. Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen sivuilta( http://www.kustantajat.fi/kirjasymbolit/).

Suomen Kustannusyhdistys julisti kilpailun viime joulukuussa. Korkeatasoisen kisan tuomaristona toimivat Akateemisen kirjakaupan toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt, Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho, Aalto-yliopiston professori Tapio Vapaasalo sekä Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio.

Voitokkaan symbolisarjan suunnitteli Timo Leppänen. Palkintona hän saa 3.000 euroa.

Lisätietoja:

Sakari Laiho