LEHDISTÖTIEDOTE

Kirjat, jotka joulupukki unohti

Kun jouluna kirjat ostetaan lahjaksi, haetaan alennusmyynnistä kirjoja pääasiassa itselle ja kotiin. Suomalaiset arvostavat edelleen laadukasta perinteistä printtikirjaa, vaikka e-kirjat ovatkin jo tulleet kirjakauppojen valikoimiin.

Useat kirjakaupat aloittavat torstaina kirjojen alennusmyynnin. Verkkokaupoissa alennusmyynti on jo alkanut. Alennusmyynnillä on suuri merkitys alkuvuoden kirjamyyntiin.

Uuden vuoden lupaukset lisäävät kirjakaupoissa terveys-, liikunta- ja hyvinvointikirjojen kysyntää. Elämänlaatua parantavat myös perinteiset ale-suosikit: kotimaiset ja ulkomaiset kaunokirjat, lastenkirjoja unohtamatta.
Tietokirjatarjonta on alennusmyynneissä erinomainen, erityisesti käsityö-, askartelu- ja sisustuskirjoja löytyy runsaasti.

Alennuskirjavalikoimat vaihtelevat myymälöittäin huomattavasti. Jopa saman ketjun eri myymälöissä löytyy eri ale-kirjoja. Alennuksessa on sekä satunnaisia yksittäiskappaleita että suuria eriä myyntimenestyksiä.

Suomessa ilmestyy joka vuosi lähes 14.000 uutta tai uudistettua teosta, joista suurin osa on hankittavissa kirjakauppojen kautta. Vuoden alun alennusmyynnissä tehdään tilaa tämän vuoden uutuusteoksille.

LISÄTIETOJA

Kirjakauppaliitto ry