LEHDISTÖTIEDOTE

ISÄNPÄIVÄN SUOSIKKIKIRJAT

Kirja on takuuvarmasti isää miellyttävä lahja, joka on helppo löytää ja helppo hankkia. Perinteisen kirjan lisäksi saatavana on myös sähköisiä vaihtoehtoja: äänikirja on mukava ottaa automatkalle mukaan ja lukulaite kiinnostaa tekniikan edelläkävijöitä.

Millainen isä, sellainen kirja Ilkka Remeksen uusi Shokkiaalto tai Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää ja rautahuone sopivat jännitystä kaipaaville.

Musiikin ystävää kiinnostaa musiikkimausta riippuen joko Dumari, Albert Järvinen, Jean Sibelius kodissaan tai Suomalaiset kapellimestarit, joista viimeksi mainittu tavoittelee vuoden Tieto-Finlandia-palkintoa.

Keittokirjojen eliittiin nostettu Suomalaiset kalaherkut, opastaa sekä kalan käsittelyä että valmistusta, mutta ennakkoluulottomalle kokille kannattaa antaa teos Mad Cook - Kulinaristinen seikkailukirja.

Ihan kaikille sopiva lahjakirjoja ovat Mikko Rimmisen Nenäpäivä ja Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja, josta tulee ennen kaikkea hyvä mieli.

Jos valinta tuottaa vaikeuksia, kannattaa kääntyä ammattitaitoisen kirjakauppamyyjän eli libristin puoleen.

Vuoden kirjamyynti kirjakaupoissa

Isänpäivä käynnistää vuoden tärkeimmän myyntisesongin kirjakaupoissa. Isänpäivä ja joulumyynti kattavat noin 40 % kaunokirjojen koko vuoden kirjakauppamyynnistä.

Tällä hetkellä kirjamyynti on noin 3-5 % jäljessä viime vuoden myyntiä, mutta vuoden loppuun mennessä kokonaismyynnin ennustetaan nousevan lähelle viime vuoden tasoa.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Katriina Jaakkola, Kirjakauppaliitto ry