Etusivu > Uusimmat tiedotteet > Kirjamyynti piristyi alkuvuodesta

TIEDOTE 15.5.2017

Kirjamyynti piristyi alkuvuodesta 

Kirjamyynnin alkuvuosi on sujunut positiivisissa merkeissä. Kirjojen kokonaismyynti tammi-maaliskuussa 2017 kasvoi 4,6 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kaunokirjojen myynti oli kasvanut maaliskuun loppuun mennessä 8,3 prosenttia. Oppikirjojen myynti on kasvanut uuden opetussuunnitelman siivittämänä 24,3 prosenttia. Lasten- ja nuortenkirjallisuudessa sen sijaan on alkuvuoden myynti laskenut vuodentakaiseen verrattuna 1,9 prosenttia.  

Alkuvuoden kirjauutuuksista ovat lukijoita kiinnostaneet erityisesti uutuusdekkarit, Clare Macintoshin Annoin sinun mennä, Lars Keplerin Kaniininmetsästäjä ja Jo Nesbøn Jano. Kotimaisen kaunokirjallisuuden kärkeä on alkuvuonna pitänyt vuoden 2016 Finlandia-voittaja Jukka Viikilän Akvarelleja Helsingin kaupungista, Eve Hietamiehen Hammaskeiju sekä Pentti Jarlan Fingerpori. Huhtikuussa ilmestynyt Jenni Haukion toimittama runokirja Katso pohjoista taivasta kipusi ilmestymiskuukautenaan myyntilistan kärkeen. Tietokirjallisuudessa alkuvuoden suosikkeja ovat olleet Minna Passin ja Susanna Reinbothin Keisari Aarnio, Lenita Airiston Elämäni ja isänmaani sekä Anne Mattsonin Tellervo Koivisto.  

”Erikoiskaupassa näkyi jo viime vuonna kasvun merkkejä yleisen taloustilanteen elpymisen myötä. On erittäin positiivista, että tämä näkyy nyt myös kirjakaupassa”, toteaa Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson.  

Kirjoja ostetaan nyt paljon myös ylioppilas- ja valmistujaislahjoiksi. Kirjakauppaliiton helmi—maaliskuussa teettämän tutkimuksen mukaan lukeminen on naisten suosituin harrastus ja kirja edelleen suosittu lahja. Seitsemän naista kymmenestä ilmoittaa harrastavansa lukemista. Suosituimpia kirjallisuudenlajeja ovat jännityskirjallisuus ja romantiikka, tietokirjallisuudessa harrastuksiin liittyvät aiheet sekä elämäkerrat. 

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Laura Karlsson, laura.karlsson@kirjakauppaliitto.fi / 050 571 5511
Kirjakauppaliitto ry