6.11.2013

ISÄNPÄIVÄN KIRJAMYYNTI

Kirja on takuuvarmasti isää miellyttävä lahja, joka on helppo löytää ja helppo hankkia. Isänpäivän kirjamyynti peittoaakin reilusti kirjamyynnin äitienpäivänä.

Tämän vuoden kotimainen uutuuskirjallisuus lunastaa vaativimmankin kirjanystävän odotukset. Kari Hotakaisen Luonnon laki, Kjell Westön Kangastus 38, Tuomas Kyrön Kunkku sekä Jari Tervon Esikoinen ovat kaikki keränneet kiitosta lukijoilta. Uusin Ilkka Remes on monessa perheessä jo perinne.

Tämän vuoden tietokirjatarjonta on erityisen mielenkiintoinen: henkilöhistoriaa on tarjolla niin Mannerheimistä, Jorma Ollilasta kuin Björn Wahlroosistakin.

Isänpäivä käynnistää kirjakaupan loppuvuoden myyntisesongin. Noin 40 % kirjakauppojen kautta myytävästä kaunokirjallisuudesta myydään isänpäivästä jouluun ajoittuvalla jaksolla.

Kirjamyynti kirjakaupoissa on tänä vuonna (1-9/2013) sujunut noin viime vuoden tasolla. Kaunokirjat ja pokkari ovat jopa viime vuotta edellä, tietokirjat sekä lasten- ja nuortenkirjat ovat sen sijaan jääneet viime vuodesta muutaman prosentin.

Kirjakauppa odottaa loppuvuoden kirjamyynnin sujuvan vähintään edellisvuoden tapaan.

Puheenjohtaja Mikko Parviainen, Kirjakauppaliitto ry, puh. 050-336 7528