Lehdistötiedote 29.10.2012

Kaunokirjoilla menee hyvin

Kaunokirjojen myynti kirjakaupoissa oli tammi-syyskuussa kasvanut lähes 10 % viime vuoteen verrattuna. Myös pokkarit ovat syksyn aikana myyneet erinomaisesti (+17 %).

Sen sijaan tietokirjamyynti on jatkanut laskuaan, kuten myös kirjakauppojen kautta myytävien oppikirjojen myynti. Tieto- ja oppikirjojen myynnin laskusta johtuen kirjojen kokonaismyynti kirjakaupoissa oli syyskuun lopussa noin 2 % viime vuotta jäljessä.¨

E-kirjojen myynti Suomessa on edelleen erittäin vaatimatonta, kuten myös lähes kaikkialla Euroopassa, Iso Britanniaa lukuun ottamatta.

Kirjakauppaliittoon uusi puheenjohtaja

Kirjakauppaliiton uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Info-kirjakauppaketjun toimitusjohtaja Mikko Parviainen (42). Info-ketjun palveluksessa Mikko Parviainen on ollut vuodesta 2004 lähtien, vuodesta 2010 alkaen ketjun toimitusjohtajana.

Mikko Parviainen uskoo kaunokirjojen hyvän kysynnän jatkuvan vuoden loppuun. "Riikka Pulkkinen ja Sofi Oksanen ovat kirjasyksyn kirkkaimmat tähdet", Mikko Parviainen ennustaa.

Kirjakauppojen suurimpana haasteena Mikko Parviainen näkee muutokset oppikirjamarkkinoissa. Kunnat tilaavat kirjansa suurilta tukkutoimittajilta, mikä on ajanut paikalliset kirjakaupat ahtaalle. Yksityiset lukijat arvostavat kuitenkin edelleen oman kirjakauppansa palvelut erittäin korkealle.

Puheenjohtaja Mikko Parviainen, Kirjakauppaliitto ry, puh. 050-336 7528
Toimitusjohtaja Katriina Jaakkola, Kirjakauppaliitto ry, puh. 050-371 7177