Libristitutkinnon juhlavuoden kunniaksi julkaisemme kuukausittain juttusarjan libristitutkinnon suorittaneista menestyvistä kirjakauppiaista.

Marraskuun libristi Päivi Leinonen

1. Kerro hieman itsestäsi.
Olen Päivi Leinonen ja yrittäjänä Paltamon Kipa-kirjakaupassa.
Perheeseeni kuuluvat mies, aikuinen tytär ja kaksospojat, sekä tietysti koira. 

2. Millainen on työhistoriasi?
Kaupassahan minä olen ollut aivan pienestä pitäen. Opiskelin kylläkin alunperin kartanpiirtäjäksi, mutta veri veti vain takaisin kirjakauppaan. Ja täällä sitä ollaan!

3. Entäpä kauppasi historia?
Liikkeemme on toiminut paikkakunnalla nyt jo 86 vuotta.
Liikkeen on perustanut Aarne Vuorivirta, jolta iso-tätini Kaino Leinonen sen osti. Isäni Matti Leinonen on edelleen mukana työkuvioissa, vaikka eläkkeellä virallisesti onkin.

4. Muistosi libristikoulutuksesta?
Kävin libristikoulutuksen vuonna 2001. Muistan tykänneeni koulutuksesta ja porukkahenki oli tosi kiva, vaikkei kaikkien kanssa kerennytkään paremmin ystävystyä. Ja kyllä sieltä on niitä oppeja saanut, mitä hyödynnetään edelleen.

5. Mikä työssäsi on parasta?
Ehdottomasti asiakkaat. Kaikenlaiset ja kaikenkokoiset.

6. Mitkä ovat tärkeimmät taidot työssäsi?
Vahva asiakaspalveluosaaminen ja hyvä tuotetuntemus ovat niitä avainasioita. Hyvin palveltu asiakas tulee varmasti toisenkin kerran.

7. Onko jotain mitä haluaisit osata paremmin?
Kyllä se edelleen on tuo kirjanpitopuoli, mutta kun se ei ole niitä suosikkiasioita, niin siihen ei tule panostettua tarpeeksi. Jätän sen mieluummin toisille. 

8. Kuinka käytät vapaa-aikasi?
Luen paljon ja vietän aikaa perheen kesken. 

9. Lempikirjasi/kirjallisuuden tyylilajisi?
Luen paljon kotimaista ja ulkomaista jännitystä ja romantiikkaa. Varmaan vuosien kestosuosikki on ollut Nora Roberts, ja Leena Lehtolainen on toinen.
Tänäkin vuonna on ilmestynyt kyllä paljon hyviä esikoisia, jotka ovat yllättäneet erittäin positiivisesti. Kun vaan kaikki mielenkiintoiset ehtisi lukea, sillä niitähän riittää.

 

Kirjakauppaliitto ry Eteläranta 10 00130 Helsinki 040 6899 112 toimisto@kirjakauppaliitto.fi www.kirjakauppaliitto.fi
© Kirjakauppaliitto ry