Huhtikuun libristi: Sirpa Rytkönen

Kirjakauppias, Äänirauta Oy/Kipa, Kiuruvesi

 

Kerro hieman itsestäsi

- Olen mieheni kanssa kirjakauppaa Kiuruvedellä pitävä kirjakauppias.

Millaisia muistoja sinulla on libristikoulutuksesta?

- Meillä oli hirveän hyvä porukka! Ihmisiä oli eri puolilta Suomea ja heidän kanssaan oli oikein mukavaa. Koulutus oli      hyvä ja antoisa ja kävimme siellä kaikki kirja-alaan liittyvät asiat läpi. Erittäin hyvä koulutus!


Minkälainen on työhistoriasi?

- Aloitin työelämässä lastentarhan opettajana ja olinkin 22 vuotta päiväkodin johtajana. Luin samalla kasvatustieteiden maisteriksi. 90-luvun loppupuolella Kiuruvedellä oli kirjakauppa myynnissä ja päätimme mieheni kanssa ostaa sen ja vaihtaa alaa. Kirjakaupan oston jälkeen kävin libristikurssin.

Entä kauppasi historia?

Ostimme kaupan vuosituhannen vaihteessa, ja meitä ennen se oli ollut parilla muulla omistajalla. Kaupalle tulee tänä vuonna täyteen 100 vuotta.

Mikä työssäsi on parasta?


Kyllä se on asiakkaiden kanssa työskenteleminen. Olen myös saanut asiakkaista hyviä ystäviä. Vuorovaikutus on mukavaa ja antoisaa. Parasta on myös se, ettei yksikään päivä ole samanlainen.

Mitkä ovat tärkeimmät taidot työssäsi?

Tietotekniikan osaaminen on aika pakollinen taito. Ilman tietokonetta, jossa on kassajärjestelmä ja tuoterekisteri, ei pärjää. Tietenkin asiakaspalvelutaito ja asiakkaan huomioonottaminen ovat tärkeimmät.

Onko jotain mitä haluaisit osata paremmin?

- Kyllä varmaan markkinointiin liittyvät asiat ovat sellaisia, jotka haluaisin osata paremmin. Tietenkin on mukava ajatella, että aina voi oppia kaikesta lisää.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

- Olen hirveän ahkera lukemaan. Luen erittäin mielelläni. Myös ruoanlaitto on mukavaa ja tykkään laittaa erilaisia ruokia. Uintiharrastuksen haluaisin myös aloittaa uudestaan.

 

 

 

Kirjakauppaliitto ry Eteläranta 10 00130 Helsinki 040 6899 112 toimisto@kirjakauppaliitto.fi www.kirjakauppaliitto.fi
© Kirjakauppaliitto ry